HOME ČLÁNKY RECEPTY    

SEZÓNNÍ POTRAVINY - HOUBY

Skvělou záležitostí jsou v každém případě sezónní potraviny. Ať jde o zeleninu či ovoce. Mají mnoho výhod, zaprvé jsou zdravější než potraviny dovážené – větší službu vám určitě udělají místní třešně než dovážený ananas, cena je nižší než v ostatních ročních obdobích a navíc jsou většinou opravdu lahodné.

Sezónní potravinou tohoto období – čili srpna/září jsou rozhodně houby. Určitě se najde mnoho odpůrců hub, ale jistě se všichni shodneme, že jde o velice zdravou potraviny. Houby obsahují velké množství užitečných a zdraví prospěšných vitamínů a minerálních látek. Další nespornou výhodou je výživová hodnota hub, jestliže jste na dietě, není nic vhodnějšího nežli houby. Skvělá je i jejich dostupnost, houby můžete koupit na každém rohu (nejen žampionů) a téměř na každém roku je také můžete nasbírat. Takže nejen že jde o velice chutnou na vitamíny bohatou potravinu, ale také jde o skvělou zábavu a relax. Sbírání hub je v podstatě velice příjemná procházka lesem s následným pocitem zadostiučinění v podobě plného košíku.

Druhů hub je nesběrné množství a těch jedovatých je opravdu menšina. Jestliže máte strach z otravy, je dobré pořídit si průvodce světem hub, nějaký kapesní atlas či něco podobného. Kdo by pohrdl omáčkou z lišek na smetaně nebo pořádnou smaženicí. Řízek z hřibů je taky laskomina, a když není zrovna sezóna a na žampióny se vám sliny zrovna nesbíhají, je tu ještě hlíva ústřičná, velice vděčná houba, z které si můžete vykouzlit odlehčenou verzi guláše. Takže honem zařaďte houby do vašeho jídelníčku, budete překvapení, jak vám zachutnají.

Mushrooms-Photo-1

.

 

ZPĚT

 
   
 
 

Wellea - zásobujeme svět wellness